Michiel de Groot

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter


Ik ben een componist en sound designer voor media, met een focus op games. Met een vooraanstaande sound staat mijn werk sterk, zowel op zichzelf als binnen de context van het project waarvoor het gemaakt is. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar van HKU Muziek & Technologie en maak ik hier deel uit van een audio collectief genaamd Pillar of Sound. Zowel binnen Pillar of Sound als mijn eigen praktijk maakt mijn werk gebruik van extensieve processing en manipulatie van audio, gecombineerd met solide compositie. Ik werk hiernaast graag samen met ontwikkelaars / regisseurs om samen tot het beste mogelijke resultaat te komen.

Voor meer informatie en het beluisteren van mijn werk kun je terecht bij mijn website.

Zoals eerder vernoemd maak ik deel uit van Pillar of Sound. Samen met vier anderen vormen we een team van componisten, sound designers en audio engineers die audio creëren voor media. Voor verdere informatie kun je terecht bij onze website.


Voor eventuele vragen en mogelijke samenwerkingen, stuur een email naar michiel@pillarofsound.com of contact@michieldgroot-music.comTerug naar Pillar of SoundProject: Toyshooter

Een samenwerking met Sander van Ispelen en Lan Gnezda aan hun Toyshooter game.

Ik verzorg namens Pillar of Sound met Yannick Middelkoop en Arunas Mastwijk de audio voor deze game. Ik componeer de muziek, help mee met sound design en implementeer dit alles via Wwise.


Project: Beyond Skyrim Elsweyr

Dit project is een grootschalige mod voor The Elder Scrolls V: Skyrim, ontwikkeld door een globaal team van 200-300 mensen. Bij dit project ben ik audio lead en componist.

Ik geef leiding over het audio departement en werk nauw samen met andere departementen om het project in goede banen te leiden.