Arūnas Mastwijk

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Ik ontwerp geluid

Ik stort mij voornamelijk op sounddesign en profileer mij ook als sounddesigner. Maar ik besteed ook graag mijn tijd aan andere disciplines. Ik wil je graag vertellen over hoe ik hier ben gekomen en het pad dat ik heb bewandeld.

Hoe ik hier ben gekomen

In 2013 begon ik aan mijn opleiding Animatie & audiovisuele vormgeving op het Grafisch Lyceum Utrecht. Een opleiding die mij heeft voorbereid op het digitale media werkveld in de breedste zin. Ik wilde deze opleiding snel afronden en heb het versnellerstraject gevolgd waardoor ik een jaar eerder mijn diploma heb behaald. Tijdens deze opleiding ben ik erachter gekomen wat mij echt aanspreekt. Geluid.

Ik loop stage bij het lokale theater en kunstencentrum DE KOM waar ik een op maat gemaakte stage heb weten te creëren en volgen. Tijdens deze stage heb ik aan alles gewerkt waar ik ook maar kennis van heb. Video, montage, animatie, fotografie, design, geluid, techniek etc.

Na deze stage  heb ik een tussenjaar genomen. Alleen zit ik niet graag stil. Naast een bijbaan heb ik een live geluidstechniek cursus gevolgd terwijl ik mij voorbereide op de intake van mijn huidige opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Ik werd aangenomen en zo begint mijn specialisatie in geluid. 

Ik heb enorm veel interesse in fictie. Fictieve sounddesign geeft je de mogelijkheid om je fantasie aan het werk te zetten. Hoe maak ik iets wat buitenaards is. Hoe maak ik een uniek en nieuw geluid van alledaagse objecten waarvan we allemaal weten hoe ze klinken.  Het opnieuw contextualiseren van geluiden vind ik het meest interessant van sounddesign.

Elke dag leer ik nieuwe dingen en ontwikkel ik mijn vaardigheden. Ik doe veel aan foley, field recording, effect ontwerp, synthese en meer. Al deze vaardigheden gecombineerd zorgen ervoor dat ik de juiste balans in een compositie van geluiden kan creëren.LinkedIn

Twitter

Website

Pillar of Sound Website


showcase