Cinematic Video Game Art

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Cinematic Video Game Art

tom sterckx

Portfolio

Games worden steeds meer en meer cinematisch. Game makers leren van film om sterkere emoties, verhalen en betere gameplay te creëren. Daarom heb ik onderzoek gedaan kijkend naar film cinematografie om dit te implementeren in mijn art. Veel van de technieken (belichting, kleur, compositie, etc...) die films gebruiken zijn ook toepasbaar op games. Vervolgens heb ik deze kennis proberen toe te passen in mijn art en dit getest met gamers.

Als concept artist doe ik de 2D visualisatie voordat de game werkelijk in 3d gemaakt wordt, dus ik heb verschillende concept art werken voor omgevingen gemaakt en gekeken naar de gamers hun reactie op de afbeeldingen, de emoties maar ook of ze omgevingen zouden kunnen navigeren tijdens gameplay. Process en resultaten staan onder de livestream!

LIVESTREAM TALK - Live om 16u25 en 18u05

Laat een berichtje achter!

Tom Sterckx Test Chat
Tom Sterckx Voor iedereen die de chat functie wil gebruiken: je moet toestemming vragen en dan op de link duwen die je krijgt. Daarna heb je toegang op alle chats op deze sites normaal :)
Tom Sterckx Ik begin om 16u25 :)
Joachim hey, wat is volgens jou de beste/meest interessante film op het gebied van cinematografie?
maureen Oh en ik ben wel benieuwd welke game!
Joachim ja thnx
Joachim ook super nice gedaan allemaal btw
Joachim :D
maureen Waarom heb je gekozen voor afrikaanse inspiratie voor jouw environment designs?
maureen Also idd echt super mooi geworden
Fransvanswam nice hoor Belg
maureen nice! Thanks voor het beantwoorden :D
Fransvanswam ye nice hoor Belg!
maureen Ja het was ook echt wel heel nuttig, heb er zeker dingen uit kunnen halen! Dus echt nice presentatie en werk :)

Project Process

Environment : African Spirit Mountain

Deze omgeving is de heilige berg van de fictionele Afrikaanse stam ik die bedacht heb voor deze wereld. Het is een afgelegen gebied waar niemand mag komen behalve de religieuze leiders tijdens uitzonderlijke tijden. De emotie die ik wou opwekken was deels mysterieus maar ook eng, beangstigend. 

Process

Tijdens het ontwikkelen van deze omgeving begon ik met wat snelle kleurschetsen voor de juiste kleur en belichting te vinden voor de juiste mood op te wekken.

Vervolgens ontwierp ik ook iets om de speler te begeleiden door de omgeving heen. Hiervoor ontwerp ik deze 'spirit guiding stones' die de stam op hun heilige berg heeft geplaatst. Door deze te plaatsen langs het pad kan de speler makkelijk zijn weg vinden naar de top.

Environment 2: African Tribe City

Deze omgeving is de stad waar de Afrikaanse stam woont die ik bedacht heb. De speler moet zich navigeren doorheen de stad naar de heilige tempel in het midden van de stad. Aangezien deze omgeving zich aan het begin van het verhaal bevond wou ik bepaalde emoties opwekken. Enerzijds somberheid en anderzijds ook een bepaalde kalmte voor de storm omdat dit net is voor het verhaal echt van start gaat en zich plaatsvindt in een betrouwde plek: de stad van de stam.

Environment 3: Snake Den

Tijdens de reis van de speler doorheen het verhaal komt hij veel uitdagingen tegen. Een hiervan is het slangenhol waar hij in vast geraakt te zitten. Hier moet hij zo snel mogelijk uit geraken voor de inwoner van het hol hem vindt. Hier wou ik een bepaalde spanning in de omgeving hebben en het licht gebruiken om de speler uit het hol te leiden.

environment art games en interactie showcase world building

^