Jochem van Iterson

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Artist statement; Wat is je specialisme, wat maakt jouw werk uniek?

Ik ben een creatief programmeur met als voorkeur werkvorm rapid prototyping. Dit houdt in dat ik snel veel concepten uitwerk waarna er één kan worden afgemaakt. Hierdoor ben ik voor veel traditionele IT-bedrijven een interessante aanwinst. Een voorbeeld hiervoor is mijn stagebedrijf MusiCards, in de basis een IT-bedrijf wat een creatief platform ontwikkeld. Door mijn manier van werken konden we ideeën uitproberen, finetunen, en uitgeven binnen een erg korte tijd.

Daarnaast ben ik ook actief bij live events. Ik sta regelmatig als technisch adviseur tussen de artiest (die over het algemeen analoog werkt) en de techniek van de productie. Omdat ik de vertaalslag tussen analoog en digitaal makkelijk maak kan ik in veel situaties worden ingezet. Dit doe ik door toegepaste systemen te ontwikkelen, zoals een midi controller met touchscreen om, terwijl de artiest op het podium staat, in een backstage Ableton set de juiste backing tracks aan te kunnen zetten.

Ik ben geïnteresseerd in het medium, de manier waarop content verspreid wordt. Helemaal in de huidige tijd waarin er geen fysieke optredens gehouden kunnen worden is het medium belangrijk. Door mijn kennis over zowel software als hardware ben ik goed in te zetten bij het ontwikkelen van nieuwe media.

Ambitie; Waar wil ik over 10 jaar staan als professional?

Over 10 jaar wil ik een stabiel bedrijf hebben waarin ik als creatief programmeur projecten doe in meerdere sectoren. De creatieve sector blijft echter wel een van de belangrijkere omdat ik daar mijn eigen creativiteit in kwijt kan, en mijn verbinding met het creatief werkveld behoud.

Daarnaast wil ik een product uitbrengen waarmee ik (kleine) artiesten en luisteraars dichter bij elkaar kan brengen, een project ontstaan uit mijn 3e jaar paper → het ontwikkelen van een open streamingdienst. Over 10 jaar zou dit product af moeten zijn en een eigen plek hebben ingenomen in de muziekindustrie.

Om verbonden te blijven met het muziek werkveld wil ik regelmatig projecten blijven doen met artiesten en anderen in de creatieve sector. Naast projecten met het collectief Thinking in Sound doe ik dan ook nog muziekproductie projecten zoals ik die de afgelopen jaren heb gedaan met het metropole orkest.

Wat heb ik geleerd tijdens mijn studie aan de HKU

Ik heb tijdens mijn studie voornamelijk geleerd conceptueel te werken. Daarnaast heb ik met door vele projecten mijn kennis over het ontwikkelen van systemen kunnen verrijken.


Voor meer informatie over mijn projecten ga naar www.audioware.nl

showcase

^