Nika Nuijten

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Wie ben ik?

De afgelopen jaren lag mijn focus voornamelijk bij het breed ontwikkelen van mijzelf binnen de wereld van de muziek-technologie. Ik ging naar de HKU met het doel om filmcomponist te worden en was ook van plan me te focussen op zowel autonoom als toegepast leren componeren. Tijdens mijn studie maakte ik echter kennis met vele andere vakgebieden. Ik raakte geïnteresseerd in allerlei nieuwe onderwerpen en mijn doel vervaagde.

Nu, bijna 4 jaar later, profileer ik mijzelf als ontwerper van fysieke geluidskunst en muzikale middelen voor maatschappelijke en/of educatieve doeleinden en algoritmisch componist. Mijn ontwerpproces rust op een duidelijk concept. Om dit bij te houden dient er veel rapid prototyping voor (mock-)tests gedaan te worden. Hierbij staat het gedrag van de gebruiker centraal. Door dit goed te observeren, analyseren en verwerken kom je steeds weer verbeterpunten tegen.

Ik werk graag samen met andere enthousiastelingen om iets toe te voegen aan de maatschappij. Hierbij is een maatschappelijk of educatief doel voor mij vaak belangrijker dan esthetische doeleinden. Een ontwerp moet vaak wel voldoen aan bepaalde esthetische waarden, maar mijn drijfveer ligt vaak bij andere doelen. 

showcase